Berg en Dal

24/7 bereikbaar voor noodgevallen

Kalveren

kalverenbegeleiding

Een betrouwbaar fokprogramma voor kalveren is cruciaal voor het voortdurende succes van elk veebedrijf. Er zijn verschillende benaderingen om reproductief succes op een veebedrijf te behalen. Als dierenarts hebben we tegenwoordig een steeds actievere rol in het begeleiden van de veehouder op het gebied van diergezondheid en het zoeken naar preventieve oplossingen. 

Er zijn tal van benaderingen om de beste kunstmatige inseminatieresultaten te behalen, en de dierenartsen van Berg & Dal kunnen je adviseren over welke methodes de beste resultaten kunnen opleveren. We kunnen dan het fokprogramma monitoren en feedback geven over de stappen die nodig zijn om de voortplanting te verbeteren.

Zwangerschapsdiagnose

kalverenWij bieden elk type zwangerschapsdiagnose, van rectale palpatie naar melk of bloedonderzoek. Er zijn voordelen en beperkingen van elke methode. Als veehouder kan je met onze dierenartsen overleggen om te bepalen welke methode of methodes het best zijn voor jouw specifieke rundvee.

Zorg voor kalveren

De toekomst van je boerderij zit niet alleen in de hoeveelheid melk die de koeien produceren, maar ook in het aantal levensvatbare kalveren die geboren worden. Bij dierenartsenpraktijk Berg en Dal controleren we de kwaliteit van de colostrum (de eerste melk die gevormd wordt als een koe bevallen is), ook de preventie van ziekten is een van onze diensten die we voor het pasgeboren kalf bieden.

Bij oudere kalveren is ziektepreventie de sleutel tot een succesvol programma. Vaak zullen onze dierenartsen uitstrijkjes van het neusvocht gebruiken voor het controleren van ademhalingsinfecties om een ​​vaccin programma te bepalen.