Berg en Dal

24/7 bereikbaar voor noodgevallen

Dierenarts voor katten

Dierenarts voor katten

De kat of huiskat is een van de oudste huisdieren van de mens. Als dierenarts zijn wij er voor u en uw kat, met als belangrijkste doel om een positieve bijdrage te leveren aan de gezondheid en het welzijn van uw huisdier.

Wij vinden het vooral belangrijk om de tijd die u en uw kat bij ons doorbrengen zo aangenaam mogelijk te maken. Uw huisdier staat bij ons centraal. Daarnaast vinden wij het contact en de betrokkenheid met u erg belangrijk. Ons doel is het optimaliseren van de gezondheid van uw huisdier en het tevreden stellen van u als eigenaar. Wij nemen dan ook ruim de tijd voor u en zorgen dat uw huisdier de best mogelijke zorg krijgt.

Meest voorkomende behandelingen voor katten

medische controle voor puppies

Kitten

Het eerste bezoek aan de dierenarts. Het welzijn van jouw kitten staat in onze praktijk vanzelfsprekend voorop. Wij bieden een uitgebreid onderzoek, de juiste behandeling en goede voorlichting.

Chippen

Door uw kat te laten chippen kunnen gevonden dieren snel geïdentificeerd en herenigd worden met hun baasje. De chip is de meest betrouwbare manier om een dier te kunnen identificeren. 

Castratie / sterilisatie

Voorkom ongewenste zwangerschappen van jouw kat. Door het afnemen van de hoeveelheid hormonen, is je kat ook minder gevoelig voor ziekten zoals baarmoederontsteking en kanker. Gesteriliseerde of gecastreerde katten leven doorgaans ook langer.

Chirurgie

Van routine chirurgische procedures tot complexere operaties. Uw kat is bij ons in bekwame handen.

Tandheelkunde

De meeste problemen bij katten worden veroorzaakt door de vorming van tandsteen of tandplak. Ze kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van uw kat. Het is belangrijk het gebit van uw kat regelmatig te controleren.

Vaccinatie

Vaccineren is erg belangrijk, maar het is ook verstandig om je kat tenminste 1x per jaar te laten controleren door een dierenarts. Zo voorkom je in een vroeg stadium problemen met je kat.

Parasieten

  Veel voorkomende uitwendige parasieten bij katten zijn vlooien, teken en mijten. Inwendig komen vooral toxoplasma gondii en wormen voor bij katten.

Euthanasie

Jammer genoeg overlijden slechts weinig katten van ouderdom in hun slaap. Niet alle katten zijn te genezen. Als het niet anders kan, zorgen wij voor een waardig afscheid van jouw huisdier.